Situatii de urgenta

Situatii de urgenta

Semnificatia Zilei Pompierilor din Romania

In data de 13 septembrie a fiecarui an se aniverseaza, cu cinstea cuvenita, Ziua Pompierilor din România, rememorându-se o pagină de istorie natională scrisă prin lupta purtată în Dealul Spirii, de Compania de Pompieri din Bucureşti condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, împotriva trupelor otomane venite să înfrangă mişcarea revolutionară de la 1848.

Curajul şi spiritul de sacrificiu al pompierilor au continuat peste timp, ele fiind reînsufleţite în principalele momente ale istoriei naţionale: la 1877 în bateriile de artilerie de la Giurgiu şi Calafat care au dat semnalul începerii Războiului de Independenta, ca şi pe fronturile celor două conflagraţii mondiale, luptând cu arma în mană sau intervenind pentru stingerea incendiilor provocate de confruntările armate.

Instituţia pompierilor români a cunoscut o continuă dezvoltare, de la primele intervenţii pentru stingerea incendiilor la actuala gestionare complexă a situaţiilor de urgenţă. Integraţi în inspectorate pentru situaţii de urgenţă şi dezvoltând un complex mecanism de reacţie la urgenţe civile, pompierii români desfăşoară o laborioasă activitate, răspunzând solicitărilor cetăţenilor şi nevoilor comunităţii. Intervenţiilor la stingerea incendiilor li s-au adăugat cele la inundaţii, alunecări de teren, mişcări seismice, epidemii, epizootii, înzăpeziri, secetă, descarcerare şi asistenţă persoanelor aflate în situaţii critice, interventia la accidente tehnologice, radiologice, nucleare, biologice sau alte calamităţi naturale sau antropice.

SVSU Vintu de Jos

Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta a fost infiintat, la nivelul Comunei Vintu de Jos, in anul 2008, fiind dotat cu utilaje si echipamente constatand intr-un buldoexcavator (achizitionat in februarie 2014), o motopompa ( 2014 ), precum si echipament (costum hodrofob cu benzi reflectorizante, bocanci din piele, manusi ice-gripp, brau PSI, casca PSI cu vizor, cizme din piele cu bombeu, sapca hidrofob).

Echipa SVSU Vintu de JosDE AICI SE POATE DESCARCA:

1. Foaie de capat

2. Cuprins

3. Dispozitia primarului

4. Componenta CLSU si COAT

5. Lista nr. telefon

6. Schema fluxului informational

7. Semnificatie cod culori

8. Date caracteristice de aparare

9. Masuri

10.Lista podurilor si podetelor

11.Componenta SVSU

12.Calcul necesar stoc 2013

13.Raport asupra starii digurilor

* SEMNIFICATIA semnalelor de alarmare acustica a populatiei

* Semnificatia codurilor de culori pentru avertizarile hidro-meteorologice de scurta si medie durata


Situatii de urgenta

Copyright © 2010 Primaria Vintudejos

site realizat de Ultra Vision